5 REDENEN OM TE BLOGGEN MET JE BEDRIJF

 

Een blog is een verzameling van artikelen (content) op je website. In een blog lever je waardevolle informatieve of inspirerende content voor je doelpubliek.

De publicaties op je blogpagina noemen we blogposts, blogartikelen of blogberichten.

Maar waarom zou je nu bloggen met je bedrijf? In dit blogbericht geef ik jou als ondernemer 5 redenen om te bloggen met je bedrijf.

 

1. Je maakt contact met je doelgroep

Laten we even het know-like-trustmodel erbij nemen. In een eerste fase leren mensen je kennen (know). Na een tijdje gaan ze je leuk en interessant vinden (like). In een laatste fase voelen ze vertrouwen en worden ze klant (trust).

Vanuit die visie is bloggen de perfecte manier om contact te maken met je doelpubliek. Eens je lezers je via blogposts beter leren kennen, gaan ze je (hopelijk) sympathiek vinden. Dat gebeurt doordat je in een blog verschillende aspecten van jou en je bedrijf laat zien. Je versterkt je band met bestaande klanten. En laat potentiële klanten weten dat je er bent.

Dat is een eerste voorwaarde voor connectie. Geen connectie zonder contact.

 

2. Je doet aan storytelling

Storytelling is een manier om te communiceren met verhalen. Een blogartikel hoeft niet altijd zuiver over kennis te gaan. Je kan diezelfde kennis ook in een verhaal gieten. Een verhaal waarin je lezer zich herkent.

Een verhaal heeft meer impact dan feiten en cijfers. Al van oudsher zijn mensen geboeid door verhalen. Denk maar aan kampvuren, familiebijeenkomsten en de nieuwsgierige blikken van kinderen tijdens het voorleesmoment.

Verhalen blijven hangen. Wil je dat je boodschap bijblijft? Maak er dan een verhaal van. Ze houden je lezer vast. Bij cijfers en statistieken dwaalt zijn aandacht af. Naar andere verhalen. Die wel bleven hangen.

 

3. Je toont je expertise

Als ondernemer is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Potentiële klanten ontdekken je sneller. Ze leren je beter kennen. En vinden je na verloop van tijd sympathiek.

Maar daar houdt het niet op. Het is ook de bedoeling dat mensen jou zien als expert in je vakgebied. Schrijf in je blog zeker ook over onderwerpen die aantonen dat je over de nodige vakkennis beschikt. Lezers kennen je intussen. Maar alleen op basis daarvan nemen ze geen beslissing. Ze zoeken bevestiging. Ze willen zeker zijn dat het oké is om voor jou te kiezen.

 

4. Je leidt lezers naar je website

Blogposts kondig je aan op sociale media. Met woorden verleid je lezers om verder te lezen. Via de link komen ze op je blogpagina terecht. Hoe meer je je doelpubliek via sociale media naar je website brengt, hoe drukker het verkeer op je website is. En als er een plek is waar het nooit druk genoeg kan zijn, is het je website. Bloggen helpt je daar een handje bij.

 

5. Je wordt beste maatjes met Google

Google krijgt niet genoeg van blogposts. Via je blog lok je lezers naar je website. Eens ze daar zijn beland, is de kans groot dat ze blijven hangen. En even rondneuzen op je website. Dat brengt leven in de brouwerij. En is goed nieuws voor je score op Google.

Hebben mijn 5 redenen om te bloggen je overtuigd? Wil je starten met bloggen maar weet je niet hoe? Schrijf je al blogberichten maar word je er niet gelukkig van? Neem contact met me op. Samen maken we van jouw blogpagina een succes.