Aanpak copywriting

Hoe ga ik als copywriter te werk?

1. Afstemmingsgesprek

Je ideeën en visie zijn cruciaal. Persoonlijke input van jou is belangrijk om content te creëren met de juiste inhoud, insteek en klemtonen.

Kies zelf hoe je de input aanlevert. De briefing op papier zetten? Een online afstemmingsgesprek plannen? Of zelfs je input inspreken tijdens een autorit? Het kan allemaal.

2. Input verwerken

Na de afstemmingsfase dompel ik mezelf onder in je briefing. Ik maak notities, highlight de klemtonen die in ons gesprek of in de opname naar voren kwamen. Om het geheel beter te kunnen kaderen, verzamel ik extra informatie.

3. Structuur bepalen

Ik bepaal de structuur van het blogartikel en zet de gedachtegang op papier. Zo garandeer ik dat de logica klopt en dat je lezer je boodschap moeiteloos begrijpt.

4. Schrijven

Ik kruip in jouw huid. Met mijn creatieve pen en volledig in de schrijfflow schrijf ik je blogbericht.

5. Finetunen

Na de schrijffase laat ik de tekst even rusten. Als copywriter ben je namelijk zelf eindredacteur van je werk. Het is een kunst om je woorden te lezen alsof je ze voor het eerst ziet. Je brein weet namelijk wat er volgt en komt in de verleiding om te lezen wat er zou moeten staan in plaats van wat er staat.

Vooraleer jij de eerste versie krijgt, ga ik in full-focus-modus om je een sterke tekst te bezorgen die je boodschap helder en krachtig overbrengt.

6. Feedback

Jij en eventuele medewerkers lezen de tekst en geven hun fiat – of niet. Je verzamelt alle opmerkingen, extra input, enzovoort.

Op basis van je feedback pas ik de tekst volgens je wensen aan.

7. Finale versie

Het resultaat? Een taalkundig correcte, vlot leesbare en logisch opgebouwde tekst die je verhaal doet spreken.

Klaar om je verhaal krachtig te verwoorden? Neem dan contact op voor meer Tekstappeal.

Wat zijn mijn tarieven?

Hieronder zie je welke standaardpakketten ik aanbied. Had je iets anders in gedachten? Neem dan gerust contact met me op voor een pakket op maat.