DIE BIJZONDERE DOCENT

Herinner jij je die bijzondere docent? Ik wel … Hij veranderde mijn leven.

Leerling

groen

Eindelijk was ik verlost van die groene schort en de vaak bekrompen strengheid. Mijn humanioratijd zat erop.

Hoog tijd dus voor serieuze dingen. Grotemensendingen. De keuze waarvan toen nog werd gezegd dat ze je toekomst zou bepalen.

Student

Ik koos voor de opleiding tot Licentiaat in de Toegepaste Taalkunde, optie Vertaalkunde Frans – Duits. Mijn passie was taal. Vreemde talen zorgden voor de nodige uitdaging. Het was dus een logische stap die ik me nog geen seconde heb beklaagd.

student

Die studiejaren verliepen vlotjes, zou je denken. Niets is minder waar. Om de een of andere duistere reden benutte ik niet al mijn capaciteiten. Ik modderde maar wat aan. Tot grote ergernis van mijn omgeving.

Tot na de tweede kandidatuur. Toen zag ik plots het licht. Na een lang gesprek met mijn mentor in spe: Michaël Hinderdael. Mijn bijzondere docent. Een man die ik nooit zal vergeten.

docent

Hij was me niet onbekend. In het eerste jaar kwelde hij ons urenlang met Duitse grammatica. Hij was het ook die me overtuigde om vol te houden. Om voor mijn master te gaan. En niet van mijn pad af te dwalen.

Wat ben ik hem dankbaar omdat hij in me geloofde. En vanuit die overtuiging aanbood om me onder zijn vleugels te nemen.

Hulp

Elke keer opnieuw gaf hij feedback op de extra teksten die ik hem stuurde. Hij wakkerde de vlam in me aan. En hij had het waarschijnlijk niet verwacht. Maar ik bestookte hem met vertalingen.

Ik ben er zeker van dat hij ’s ochtends wel eens met hangende schouders naar de brievenbus liep. Euh, ja … Mijn verhaal situeert zich in het tijdperk net voor de intrede van het e-mailadres in de wereld van studenten.

Zelf keek ik elke dag vol verwachting uit naar de postbode. Benieuwd of er iets van meneer Hinderdael bij was.

begeleiding

Ik deel dit met je omdat ik vermoed dat jij dit herkent. Telkens als je in het ondernemerschap een lastige karwei moet klaren. Teksten schrijven bijvoorbeeld.

Ook in je bedrijf is het cruciaal om je voor struikelblokken te laten bijstaan door professionals. Zij dragen bij aan jouw succes.

Succes

Zonder het engagement en de expertise van meneer Hinderdael, mijn geëngageerde docent, stond ik niet waar ik nu sta. Dankzij zijn begeleiding schoten mijn slaagkansen de lucht in. Ik deed het zelf, dat wel. Maar ik deed het niet alleen.

Om die reden help ik ondernemers en bedrijven om sterke teksten te publiceren. Overtuigend en taalkundig correct.

succes

Heb jij het gevoel dat je omzet laat liggen omdat je niet weet hoe je je bedrijf kan promoten met overtuigende teksten? Wil jij graag sterke posts, inspirerende blogberichten, teksten die leads genereren?

Ja? Dan is een samenwerking met mij als taalkundige de perfecte oplossing voor jou. Ik help je met een sterke en overtuigende communicatie. Webteksten, blogposts, socialemediaberichten … Voortaan gaat teksten schrijven van een leien dakje.

Lees ook mijn blogartikel over hoe je er in vijf stappen voor zorgt dat je tekst aantrekkelijk is.

Neem contact met me op. Samen bekijken we wat ik voor jou kan betekenen.