HET ANTWOORD IS NEE

Nee, ik ben geen schooljuf. Nee, het is ook niet mijn ambitie om er een te zijn. Net zoals ik niet met een belerende vinger wil zwaaien. Of de grammatica- en spellingregels nog eens flink in de verf wil zetten (ook al is dat soms onvermijdelijk).

Inspireren

Taal is mijn passie. Mijn expertise. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik – zonder oordeel te vellen – erg opga in gesprekken over dt-fouten, schrijffouten, omslachtige formuleringen, enz. Het is nu eenmaal mijn vak.

Maar net als andere ondernemers wil ik gewoon mensen inspireren. Sensibiliseren. Gevoelig maken voor de kracht van sterke teksten.

Het is interessant om daar als ondernemer bewust over na te denken.

Oordelen

Natuurlijk vinden niet alle lezers de kwaliteit van een tekst belangrijk. Maar een groot deel van de lezers doet dat wel. Miet Ooms, vertaler EN/DE – NL en expert taalvariatie, onderzocht het effect van taalfouten in commerciële webteksten op het surfgedrag van potentiële klanten. De resultaten zijn duidelijk. Meer dan 80% van je potentiële klanten haken af als ze taalfouten zien op een website in hun online zoektocht naar een bedrijf, een product of een dienst. Je website is immers je online etalage in een gigantische digitale winkelstraat met gelijkaardige etalages en die van je concurrent ligt maar 1 muisklik verder. Als je eerste indruk dus niet meteen perfect in orde is, ben je je klant kwijt en het is weinig waarschijnlijk dat hij nog terugkomt. Het volledige artikel lees je hier.

Mensen zijn hard en hebben snel een oordeel klaar. Klanten – en zeker potentiële klanten – koppelen de kracht van teksten direct aan de kwaliteit van je dienst of product.

Bij het lezen van slechte teksten stellen lezers direct de kwaliteit van een product of dienst in vraag. Dat wil je als ondernemer vermijden. Je wil zo veel mogelijk mensen bereiken. Het is dus zaak om je teksten objectief te bekijken. Of dat voor je te laten doen. Je eigen oordeel of dat van een revisor is milder dan dat van (potentiële) klanten.

Samenwerken

Niet elke ondernemer is taalexpert. We zijn niet allemaal geïnteresseerd in de vele regels die een taal rijk is. En dat is helemaal oké. Elke ondernemer heeft zijn eigen vakkennis. Zijn expertise. Zijn passie.

Het gaat erom dat je je als ondernemer laat begeleiden bij het schrijven van teksten. Net zoals je dat doet om je website te bouwen. Samen met een taaldeskundige bereik je zo veel meer.

Tip voor meer omzet door sterke teksten

Ben je zelf geen taalgenie? Aarzel dan niet om hulp te vragen bij het schrijven of optimaliseren van je teksten. Schakel het risico uit dat (potentiële) klanten afhaken omdat de kwaliteit van je teksten beter kan.

Laat teksten vóór je spreken. Niet tegen je!

Welke moeilijkheden ondervind jij bij het schrijven van vlotte en foutloze teksten? Ben jij al nagegaan of jouw teksten goed zijn? Ben jij er zeker van dat je genoeg (potentiële) klanten bereikt en je boodschap echt aankomt? Laat het me weten in een bericht. We bekijken samen of ik iets voor je kan betekenen.