IK ZAG ZE VLIEGEN VANDAAG

 

Verschrikkelijk was het …

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik graag fiets. Vaak doorkruist mijn route het Parkbos bij Sint-Denijs-Westrem. Een heerlijk stukje rust in een drukke regio. Als het enigszins kan, maak ik een omweg door dit natuurgebied. Zo vermijd ik het hectische en niet erg welriekende verkeer.

 

Insecten

Wat genoot ik deze week van mijn fietstocht. Zon, natuur, beweging. Drie vliegen in een klap.

Wat zeg ik? Drie? Het waren er eerder 100. Ik zag ze letterlijk vliegen.

Ineens werd ik belaagd door een zwerm vervelende insecten. Geen idee welke beestjes het waren. Maar dat ze het op mij gemunt hadden, was duidelijk. Eentje vloog er recht in mijn neus. Nu heb ik geen abnormaal groot reukorgaan. Toch vloog het dier recht op zijn doel af. Mijn neusgat.

 

Tegenoffensief

Ik duwde mijn zonnebril goed op mijn neus. Van mijn ogen blijven ze af. Zette mijn zonnehoed op. Er zou er geen in mijn haar belanden en daar doodleuk zitten te kriebelen. Maar er echt aan ontsnappen kon ik niet.

Tegen de tijd dat ik klaar was met me te wapenen, stond ik zo goed als stil. Het zijn nuttige wezens, dat weet ik wel. Maar door hun massale aanval verloor ik helemaal uit het oog waar ik mee bezig was. Fietsen.

 

Aha-momentje

Toen realiseerde ik me dat je als ondernemer dagelijks hiermee te kampen krijgt.

Er komt zo veel op je af. Al die to-do’s – de lieftallige insecten uit mijn anekdote. Ze vallen je aan van ’s morgens vroeg tot je ’s avonds de deur achter je dichttrekt. Het zijn vaak dingen die nuttig en onmisbaar zijn. Maar niet tot je expertise behoren. Energie vreten, maar toch moeten gebeuren.

Teksten schrijven bijvoorbeeld. Voor veel ondernemers is het een lastige karwei. Maar ze nemen het erbij. Ook al worden ze er niet blij van.

Dat heeft wel een grote impact op jou. En je zaak. Ze remmen je af. Halen je uit je focus. En vervagen je visie. Aan het einde van de dag voel je je leeg. Heb je geen voldoening van je werk.

 

Aanpak

De insecten in het leven van een ondernemer zijn immuun voor insectensprays, etherische oliën en insectengaas.

Als ondernemer laat je je voor de energievretende taken best omringen door professionals. Zij worden gelukkig van die lastige karweien. Ze halen er zelfs energie en voldoening uit. Hetzelfde gevoel dat jij ervaart als je focust op jouw core business. En tijd investeert in je klanten.

Wil jij komaf maken met de insecten in jouw ondernemerschap? Heb je nood aan een professional die je helpt bij het schrijven of optimaliseren van je teksten? Ontdek hier hoe ik jou kan helpen.

Lees ook mijn blogpost over hoe een copywriter je leven verandert.