ONTMOETING MET MIJN PASSIE VOOR TAAL

In deze blog vertel ik graag over mijn moment van waarheid. De ontmoeting met mijn passie voor taal …

Telkens als ik op internet rondneus, valt me op dat veel websites – en dus ondernemers – het grote potentieel van het internet niet benutten. Zowel op visueel als tekstueel vlak gaan zoveel kansen verloren.

Het visuele behoort niet tot mijn vakgebied maar heeft wel een grote impact op mijn gedrag als internetgebruiker. Als het design van een website niet hedendaags is, is de kans klein dat ik verderlees. Het tekstuele is mijn specialiteit en daar valt heel wat over te zeggen. Veel tekstmateriaal is niet overtuigend, bevat fouten en neemt de bezoeker niet mee. De lezer mist iets – laten we het connectie noemen -, haakt af en zoekt verder.

Visitekaartje

We zitten midden in het digitale tijdperk. Het aantal mensen dat we kunnen bereiken is enorm, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Zo veel interessante producten en ondernemers missen opportuniteiten om te groeien.

Vaak zijn we ons er niet van bewust dat websites, nieuwsbrieven, e-books, enz. een visitekaartje zijn. De eerste kennismaking met ons en ons bedrijf. De beruchte eerste indruk die ervoor zorgt dat iemand klant wordt, of net niet. Een beetje zoals speed daten. De eerste minuten zijn cruciaal. Zijn we het dan niet aan onszelf verplicht om er een binnenkomer van formaat van te maken? Een professionele maar unieke ontmoeting?

Passie

Elke gemiste kans vind ik zo zonde! Het kriebelt telkens weer om aan de slag te gaan. Ik werk al jaren als master in de taalkunde. Werken met taal geeft me erg veel voldoening. Het idee om mensen te helpen maakt me blij.

De laatste maanden ben ik gaan beseffen dat ik ook in ons eigen taalgebied een verschil kan maken. Ik betrapte mezelf steeds vaker op dagdromen. Wat als …? Wat als ik door mijn passie voor taal iets kan betekenen voor anderen?

Toen zat daar ineens een drijfveer naast me. Het was mijn passie. Ze opende mijn ogen. Toonde me waar mijn hart ligt. Wees me op mijn vurigheid als het gaat over taal. Mijn enthousiasme als ik begin te fantaseren over hoe het zou zijn om met ondernemers te werken aan betere teksten. Een beter imago.

Liefde

Adrenaline, gedrevenheid, energie. Dit kan ik onmogelijk negeren. Ik moet verder met mijn passie. Het voelt als een nieuw begin, ook al ben ik er al jaren mee bezig. Dit wordt een vliegende start. Aangedreven door wilskracht, expertise en vertrouwen. Ik begeleid ondernemers om de communicatie met hun ideale klant te optimaliseren. Ik help bedrijven hun omzet te doen stijgen door betere teksten. Ik zorg voor echte interactie tussen ondernemers en hun klanten.

DEEL JOUW MENING

Hoe kijk jij naar jouw tekstmateriaal? Hecht jij belang aan kwaliteit? Niet van je product/dienst maar ook van je tekstmateriaal? Is het voor jou belangrijk dat je teksten weerspiegelen wie jij bent als ondernemer?

Ik hoor graag hoe jij hierover denkt. Laat het me weten in een bericht. Dan bekijken we samen hoe we jouw teksten kunnen aanpakken.