SCHRIJF EEN TOONVAST VERHAAL

Krijg jij ook wel eens een vreemd gevoel als een muziekstuk plots van toonaard verandert? Soms gebeurt dat geleidelijk maar soms is de overgang erg abrupt. Hoe dan ook: raar is het altijd.

Dat is ook zo bij teksten. Als je in een tekst geen consistente toon gebruikt, raakt je lezer in de war. Hij wordt niet meegenomen in de flow van je verhaal. Dat komt omdat je tone of voice niet vastligt.

Wat is de tone of voice?

De tone of voice is de stem van je bedrijf. Jouw stem. Het is de manier waarop jij je boodschap brengt en klanten aantrekt die bij jou passen. Het is de schrijfstijl die ervoor zorgt dat jouw teksten overal uitspringen. De herkenbaarheid van je bedrijf.

Wat omvat de tone of voice?

De tone of voice omvat verschillende aspecten. Aangezien het de stem van je bedrijf is, heeft het vooral te maken met jouw identiteit als ondernemer en hoe jij je bedrijf wil profileren. Dat zit allemaal in de voice. De voice is uniek en eigen aan jou en je bedrijf.

Daarnaast is er ook de tone. Naargelang van de doelgroep, de boodschap en het gebruikte kanaal kan de tone veranderen. Een Facebook-post klinkt anders dan een nieuwsbrief.

Als je met een tekst wil overtuigen, zal je die helemaal anders schrijven dan een vermakende tekst. Als ondernemer houd je natuurlijk rekening met je doelgroep. Maar ga er alsjeblief niet te sterk op focussen. Uiteindelijk schrijf je vooral vanuit waarvoor jij en je onderneming staan. Vanuit je eigen identiteit.

Wat biedt de tone of voice?

De tone of voice toont wie je bent. Het is dus vanzelfsprekend dat die toon consistent moet zijn. Zo niet, zorg je alleen maar voor verwarring.
De tone of voice maakt jou en je bedrijf uniek. Jouw specifieke karakteristieken zorgen ervoor dat je herkenbaar bent.
Een consistente tone of voice schept vertrouwen.

Hoe bepaal je jouw tone of voice?

  1. Ga na op welke manier jij met (potentiële) klanten wil communiceren. Het werkt vervreemdend als je in de ene tekst formeel en in de andere informeel met je lezer communiceert. Je lezer komt los van de inhoud van je tekst en vraagt zich af waarom je de ene keer zo en de andere keer anders klinkt. Hij verlaat zijn gevoel (dat voor ons als ondernemer erg belangrijk is) en kruipt in zijn hoofd. De meest voor de hand liggende vraag is of je klanten met u of je wil aanspreken. Denk hierover na en blijf bij je keuze. Omschakelen tussen het formele ‘u’ en het informele ‘jij’ is erg storend. Lezers worden de hele tijd heen en weer geslingerd en krijgen geen vertrouwen.
  2. Gebruik woorden die je gewoon bent. Veel ongeoefende schrijvers gebruiken woorden en zinsconstructies die ze nooit gebruiken. Ze klinken onnatuurlijk waardoor er geen verbinding met je ideale klant ontstaat. Dat kan je bovendien niet volhouden. Ten laatste bij de eerste live-ontmoeting val je door de mand en wordt duidelijk dat je bij het schrijven je authenticiteit uit het oog bent verloren.
  3. Zorg ervoor dat teksten altijd door dezelfde persoon worden geschreven. Iedereen is uniek. Ieders toon is anders. Ieders taalgebruik is persoonlijk. Het is dus logisch dat lezers voelen als teksten niet altijd door dezelfde persoon worden geschreven.
  4. Zorg ervoor dat de stijl past bij je dienst/product. Zonder de authenticiteit kwijt te geraken, zal een begrafenisondernemer zijn teksten helemaal anders schrijven dan een eventplanner.
  5. Noteer vanuit jouw visie 3 eigenschappen die je in je teksten wil naar voor brengen. Focus daarop. Zorg dat alle teksten die eigenschappen uitdrukken (bv. eerlijk, open en klantvriendelijk). Combineer dat met je natuurlijke stijl en het komt helemaal goed.

Lees je tekst luidop en wees kritisch. Is dit de manier waarop je in een gesprek zou praten? Dan zit je goed.

Tip voor meer omzet door sterke teksten

Het loont om de tone of voice van jouw bedrijf te bepalen en consequent aan te houden. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de schrijfstijl van je teksten impact heeft op hoe vriendelijk en betrouwbaar lezers jouw bedrijf vinden. Jouw stem en die van je bedrijf sturen het verlangen naar je product of dienst. Toegankelijke, enthousiaste, gesprekachtige teksten scoren erg goed.

Welke moeilijkheden ondervind jij bij het bepalen van jouw tone of voice? Of heb je nog niet nagedacht over jouw stijl? Laat het me weten in een bericht. We bekijken samen welke stappen nodig zijn.