TAAL ALS ESSENTIEEL ONDERDEEL VAN BRANDINGSTRATEGIE

 

Bedrijven besteden ontzettend veel aandacht aan de visuele elementen van hun branding en laten een oogverblindende website ontwikkelen met mooi beeldmateriaal. Daarbij komt het tekstuele aspect vaak minder aan bod. Nochtans hebben de teksten op een website en de communicatie van een bedrijf in het algemeen een grote invloed op de look-and-feel van een merk.

Taalgebruik verdient een plek in de brandingstrategie van elk bedrijf. Taal vormt namelijk een sterke pijler van elk bedrijfsimago, net zoals professionele beelden, een uniek logo en de dresscode van zaakvoerder en medewerkers.

Een sterk imago bepaalt de geloofwaardigheid van een bedrijf. Hieronder geef ik drie voordelen van sterke teksten.

Foutloos taalgebruik als troef

De kwaliteit van je taalgebruik weerspiegelt het engagement dat je als bedrijf aangaat met volgers en klanten. Een sterke taalcultuur getuigt van respect voor je lezers. Je schenkt ze de aandacht die ze verdienen en die jij op jouw beurt van hen verwacht.

Correcte teksten zorgen voor een positieve perceptie van je merk. Lezers koppelen een verzorgde communicatie aan de kwaliteit van je product of dienst. Wil je als bedrijf een goede eerste indruk maken? Hanteer dan zeker een correct taalgebruik.

Vlotte schrijfstijl voor comfort

Lezers zijn lui. Of het nu gaat over een website, een nieuwsbrief of een zakelijke mail, mensen willen allemaal met zo weinig mogelijk inspanning de essentie van een bericht vatten.

Vlot en helder geschreven teksten vergroten het leescomfort van (potentiële) klanten en volgers. Waar lezers anders snel afhaken door rommelige zinnen en vakjargon belanden ze dankzij klare taal voor ze ’t weten aan het einde van je boodschap.

Bewuste woordkeuze als verbindend element

Woorden hebben de kracht om dingen in beweging te zetten. De woordkeuze in je teksten bepaalt mee de gemoedstoestand van je publiek. Krachtige, positieve en verbindende woorden versterken je boodschap. Je wakkert enthousiasme aan, geeft een neutrale toon aan minder leuke berichten en straalt positivisme uit.

Correcte, vlotte en verbindende teksten bieden jou als merk de kans om je missie te versterken en je bedrijf met een overtuigend taalimago in de kijker te zetten.

Hecht jij belang aan de reputatie van je bedrijf? Wil je taal toevoegen aan je brandingstrategie en je imago een ware boost geven? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.